Så här använder du WhatsApp som anteckningsblock

Förutom funktionerna i WhatsApp, till exempel snabbmeddelandeservice eller utbyte av samtal med våra kontakter, kan du även använda programmet på andra sätt, till exempel som en anteckningsbok .

Om du behöver komma ihåg ett datum eller har hittat en text som du vill läsa eller har besökt en intressant webbplats, men inte har tid att göra det, kan du skicka ett meddelande till dig själv på WhatsApp och du kan kontakta den när du behöver det.

Nackdelen är att WhatsApp inte tillåter dig att skapa någon kontakt med telefonnumret du använder.

Lär dig hur du använder WhatsApp som en anteckningsbok

Nedan visar vi dig steg för steg hur du måste göra för att använda appen som en anteckningsbok.

  • Öppna WhatsApp, skriv in kontakter och klicka på Ny kontakt
  • Skapa en fil med namnet "Anteckningar" och ange ditt mobilnummer
  • Avsluta WhatsApp, gå till Call-programmet på din mobil och leta efter den nya kontakten i telefonboken
  • När du är i telefonboken trycker du på Skicka ikonet Skicka WhatsApp och skickar ett testmeddelande. Från det ögonblicket kommer du få en ny kontakt med namnet Notepad på WhatsApp

Det kan också hända att den version av WhatsApp som du har på enheten inte tillåter denna procedur.

I så fall kan du prova följande alternativa metod:

  • Ange din telefonbok i appen Samtal och skapa en post med ditt telefonnummer
  • Klipp Internetanslutningen
  • Öppna WhatsApp, skriv in kontakter och dra ner fingret för att uppdatera kontakter
  • Öppna listan Kontakter i appen Samtal och ange fliken där du sparade din kontakt. WhatsApp-ikonen ska visas, klicka på den för att öppna en WhatsApp-chatt med ditt namn

Att skapa en anteckningsblock på WhatsApp är mycket enklare än du tror och det kommer säkert att få dig ur mer än en skynda.

Att skicka dig en WhatsApp själv är mycket snabbare och effektivare än att behöva installera och öppna en annan applikation för annoteringar som Google Keep .

Ett annat alternativ är att skapa en grupp med en annan betrodd person, vem vet vad du söker och eliminera den från gruppen.

Gruppen kommer endast att vara tillgänglig för dig och du kan använda den som din anteckningsbok, spara länkar, skicka foton eller videor.