Så här konfigurerar du användarkontokontroll i Windows 10

Om du har en dator hemma eller ett nätverk, som olika personer har tillgång till, kommer en bra idé att alla har sitt användarkonto och kan initiera oberoende sessioner när de sitter vid datorn. Låt oss se en stegguide där vi förklarar hur du konfigurerar användarkontokontrollen i Windows 10 så att de har tillgång till datorn, medan endast en person är den som hanterar dem alla.

Varje gång du använder din Windows 10-dator loggar du in på ett användarkonto. Om du är den enda användaren har du inte problem med att hantera kontot, men om du delar datorn eller är i ett nätverk måste du konfigurera kontrollen för de olika kontona och på så sätt att alla konton har åtkomst till de installerade programmen, eller Du kan också ställa in begränsningar för vissa åtgärder så att ingen kan installera eller ta bort något. Du kommer att vara huvudadministratören och på så sätt kontrollerar du resten av kontona.

Steg för att konfigurera användarkontokontroll i Windows 10

  1. Först och främst måste vi säga att för att konfigurera användarkontokontroll i Windows 10 är det nödvändigt att du är administratör, det vill säga huvudkontot eftersom någon vanlig användare inte har tillgång till kontokontroll. Med detta sagt, fortsätt med dessa steg.
  2. Vi startar datorn, anger vårt administratorkonto och klickar på Start-knappen (längst ner till vänster i Windows-logotypen), välj alternativet Inställningar och sedan i sökrutan som visas, vi måste skriva "UAC" .
  3. Du får se ett alternativ som visas som " Ändra kontoinställningsinställningar". Klicka på den.
  4. Nu ser du en panel där du kan välja när du vill få meddelanden om förändringar i laget. Om du inte vill avaktivera UCA måste du flytta till läget för att aldrig meddela mig och klicka på OK . I det här steget kan du bli ombedd för användarlösenordet, så du måste skriva det och då kan det vara nödvändigt att du startar om datorn så att UAC är avaktiverad.
  5. Om du vill aktivera UAC måste du välja alternativet när du vill ta emot en anmälan, det vill säga flytta glidpanelen till "Alltid meddela mig" eller ett av de två alternativen "Meddela mig bara när ett program gör ändringar ". Då slår du "OK" och det är det! du har konfigurerat kontokontrollen och du kan se om någon applikation eller faktiskt om någon annan användare har velat göra ändringar i utrustningen.