Så enkelt tar du bort ett Twitter-konto

Om du har ett Twitter-konto och du är trött på att vara i det här sociala nätverket kan du sluta skriva in det, men om du också vill radera ditt konto följer du den här stegguiden där vi förklarar hur du tar bort ett Twitter-konto på ett enkelt sätt .

Att eliminera Twitter-konton kräver inte bra datorkunskaper, men bara en särskild uppmärksamhet för att förstå vad du gör. Tänk på att genom att radera en Twitter-profil kommer du inte att kunna returnera eftersom dina data kommer att raderas permanent . Om du ändrar dig har du fortfarande möjlighet att inom 30 dagar efter inaktiveringsförfrågan återställa ditt Twitter-konto så att vi kan se hur vi fortsätter.

Åtgärder för att enkelt ta bort ett Twitter-konto

Innan du börjar förklara hur du avbryter ett Twitter-konto, är det en bra idé att begära en fil för att spara alla "tweets" som du har publicerat . Vad du måste göra är att ansluta till Twitter från din dator och klicka på ikonen Profil och inställningar och i den meny som visas måste du klicka på önskad filknapp för att få en länk för att hämta den komprimerade filen så snart som som tillgänglig. Genom att klicka på Hämta nu startas processen att hämta filen.

Nu när du har en säkerhetskopia av dina "tweets", är du redo att ta bort ditt Twitter-konto med de steg vi nu förklarar för dig:

  1. Avbeställningen av ett Twitter-konto kan endast göras från en dator .
  2. På så sätt måste du ange eller utrusta en dator och ansluta till Twitter via en Internetanslutning.
  3. En gång i din profil, klicka på ikonen där din lilla bild visas högst upp till höger. Du kommer att se hur en popup-meny visas och om du laddar ner ser du ett alternativ som är "Konfiguration och integritet".
  4. På sidan som visas måste du klicka på Avaktivera ditt konto länk, som finns längst ner på sidan.
  5. På avaktiveringssidan innan du klickar på Avaktivera-knappen erbjuder Twitter dig några alternativ att ändra ditt användarnamn eller Twitter-URL och ändra konton med ditt användarnamn eller e-postmeddelande från ett tidigare konto, allt för att att du är säker på att inaktivera eller tillgripa andra lösningar om du har tänkt dig bättre.

Låt oss se dessa alternativ i detalj:

  1. Ändra namn eller URL utan att inaktivera ett konto . Gå bara till Kontosidan, tillgänglig från Inställningar och Sekretess, och ändra Twitter användarnamnet i namnfältet med en maximal längd på 15 tecken, ändra det efter eget tycke (om användarnamnet redan används, du måste ange en annan). Klicka på Spara ändringar för att bekräfta. Alla svar och följare av @ kommer att förbli oförändrade.
  2. Om du vill ändra konton med användarnamnet eller e-postadressen för det föregående kontot måste du avaktivera den senare och vänta på att den tidigare kontouppgifterna raderas permanent. Ändra användarnamnet och e-postfältet på kontotsidan.
  3. Om du däremot har bestämt dig för att inaktivera din Twitter-profil, tryck på Avaktivera-knappen och den kommer att förbli suspenderad i 30 dagar. Under den här fasen kan du gå tillbaka och återaktivera det genom att logga in på Twitter.