Så här hittar du vänner i realtid med WhatsApp

WhatsApp anses vara en av de mest användbara applikationerna och en av anledningarna till detta är att den erbjuder mycket intressanta funktioner, till exempel att kunna hitta vänner i realtid .

Det här är extremt fördelaktigt, eftersom det är väldigt bekvämt för oss, istället för att skicka meddelanden till alla våra vänner för att veta var de är, att spåra dem och vänta på dem eller inte gå till en möte eller möte.

Vi kan också ge dig andra flera verktyg . Det är till exempel väldigt bra att veta var våra barn eller släktingar är, om de har nått resan, etc. Låt oss se hur det här relativt okända WhatsApp-alternativet fungerar.

Så här hittar du vänner med WhatsApp

Våra vänner svarar inte på våra meddelanden, de har inte täckning, vi behöver hitta dem och WhatsApp löser detta problem med funktionen att hitta vänner i realtid.

Men det är uppenbart att personen inte alltid vill känna till sin plats hela tiden, så innan du känner till din plats måste du få sin tillåtelse. Det vill säga din kontakt borde dela med dig i sin plats i realtid .

Så här delar du din plats i realtid

  • Öppna WhatsApp-appen på din mobil.
  • Gå till chatten med personen med vilken du vill dela din plats i realtid. Du kan också göra det med en WhatsApp-grupp.
  • Klicka på ikonen för klippet bredvid textrutan.
  • Klicka på Plats. Detta visar dig en karta med din plats vid den tiden.
  • Sök längst ner på kartan och klicka på alternativet Dela plats i realtid.
  • Ett fönster öppnas i appen som varnar dig för att alla chattdeltagare kommer att kunna se din plats i realtid, även om du inte använder WhatsApp.
  • Om du accepterar kan du välja den tid du vill dela din plats med en eller flera personer. Som standard tillåter WhatsApp dig att välja 15 minuter, 1 timme eller 8 timmar.
  • Du kan inaktivera det här alternativet när du vill, för att förhindra att chattkontakter ser din plats vid en viss tidpunkt.

Utan tvekan har den här funktionen att lokalisera vänner i realtid många fördelar, särskilt för att vi kan hålla kontakten med de människor vi vill och samtidigt avaktivera den när vi vill behålla vår integritet.

Detta alternativ är också tillgängligt i Grupper och ger oss oändliga möjligheter när det gäller gruppaktiviteter, utflykter, gruppbesök och arrangemang av evenemang, bland andra fördelar.