Hur upptäcker man om de spionerar från WhatsApp Web

Om du använder funktionen som erbjuds av WhatsApp Web för att få snabbmeddelandeservice på din dator, behöver du veta om de spionerar på dig från WhatsApp Web .

Anledningen är att den här funktionen är så enkel att använda att alla med din mobiltelefon till hands kan länka din WhatsApp på din dator utan att du märker det.

Sedan några dagar sedan har WhatsApp börjat skicka meddelanden om användningen av WhatsApp Web och nu kan du veta när sessionen nyligen startades och när webbversionen används med ditt konto.

Dessa typer av meddelanden fungerar emellertid inte i sessioner som redan var öppna, det vill säga de kommer inte att upptäcka de hypotetiska inkräktare som har spionat en stund.

Hur man vet om de spionerar från WhatsApp Web

Först måste du granska vilka sessioner du har öppnat.

Ange appen WhatsApp och i avsnittet Chattar, klicka på alternativknappen längst upp till höger.

Ett popup-fönster med flera alternativ öppnas, klicka på WhatsApp Web-alternativet och du kan gå in i menyn för att hantera tjänsten.

Du kommer att se en skärm där du kommer att visas alla öppna sessioner med WhatsApp Web som har använt ditt konto. Om någon av sessionerna inte överensstämmer med din dator, var uppmärksam på att du skulle kunna bli spionerad.

Titta på de sista timmarna av anslutningen . Det viktigaste är den sista timmen av anslutning eftersom du kan upptäcka om det fanns någon som använde en av dessa sessioner när du inte satt på datorn.

Du har också annan viktig information som till exempel webbläsaren där sessionen startades eller operativsystemet som har använts.

Om du använder Windows och ser att det finns en session i MacOS med Safari, betyder det att de spionerar på dig. Du kan till och med veta från vilken stad de sista sessionerna har öppnats.

Om du har några frågor är det lämpligt att stänga sessionen . På WhatsApp Web är det väldigt enkelt att logga in, så du måste bara klicka på den misstänkta sessionen för att starta processen.

Du kommer att visas en skärm där du kommer att bli ombedd om du vill stänga den session som du har klickat och allt du behöver göra är att klicka på Stäng session .

Tänk på att du måste använda din mobil igen för att återanvända ditt WhatsApp-konto på din dator.